Video - Bio Sanitary Pad - MESTI TONTON!!

VIDEO - Bahaya Pad Wanita Di Pasaran Kini!!!

Tuesday, March 2, 2010

Bio Sanitary Pad - Tuala Wanita HERBA terbaik

Bio Sanitary Pad adalah tuala wanita untuk kesihatan wanita, merupakan keluaran produk syarikat Avail Beauty Sdn Bhd. Ia diperbuat daripada ramuan herba semulajadi iaitu daripada tumbuh-tumbuhan. Tuala wanita yang berpatent dengan rumusan herba asli ini adalah bersih, pelindung yang istimewa dan selesa digunakan. Bio Pad yang bermutu dan digemari oleh kaum wanita pada masa kini adalah kerana:

1) Tuala wanita berfungsi dengan hak berpatent 20 tahun.
2) Bahan mentah yang berkualiti dan selamat.
3) Tidak mengandungi agen fluoresen, agen peluntur berklorin, Dioksin atau bahan-bahan lain yang memberbahaya.
4) 100% Liputan Kapas
5) Berkualiti tinggi dan tidak mudah tembus
6) Sungguh selesa dan menghidari kesensitifan kulit.

Ia adalah rakan sebaya para wanita yang meneman anda melalui sepanjang masa kecemasan anda. Bio Pad ini pastinya PILIHAN UTAMA para wanita yang mengejar KESIHATAN dan KESEJAHTERAAN.

Fungsi dan Kelebihan Bio Sanitary Pad adalah seperti berikut:


1
) Mencegah senggugut
2) Mencegah buasir
3) Menghilangkan bau
4) Mengawalatur kitaran haid
5) Membuangkan angin perut
6) Membuang darh beku di dalam rahim
7) Mencegah keradangan dan membasmi kuman
8) Mengurangjan keputihan, kekuningan dan kegatalan faraj
9) Menghilangkan kepanasan dan menguatkan rahim

Tahukah Anda?
Tahukah anda bagaimana tuala wanita yang digunakan oleh kaum wanita pada masa kini diproseskan? Tuala wanita diperbuatkan daripada serbuk kayu pulpa yang dilembutkan dan diputihkan melalui proses pelunturan dengan bahan peluntur berklorin yang menghasilkan bahan kimia iaitu Dioksin.

Apabila telah lembut, lapisan inilah yang dijadikan tuala wanita pakai-buang yang telah digunakan oleh wanita di seluruh dunia pada tahun 1970.

Bagaimana Dioksin boleh meresap ke dalam rahim?
Darah haid yang mengalir keluar akan memasuki tuala wanita melalui permukaan jaringan atau kain bukan kapas Jika permukaan tuala wanita tersebut berlubang, maka gas toksik yang dibebaskan akan terus berhubung dengan kulit dan akhirnya menyebabkan jangkitan. Jika permukaan tuala wanita bertukar menggunakan kain kapas semulajadi, ia akan meresap segala gas bertoksik. Ia akan mengelakkan daripada masalah jangkitan, alahan, gatal atau ruam.

Darah haid mengalir dari uterus dan diserap oleh tuala wanita. Sejenis gas bertoksik yang dinamakan dioksin akan terbebas melalui proses pemeluapan. Dioksin akan diserap ke dalam rahim melalui saluran uterus dan akhirnya sampai di ovari melalui tiup filopian.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai ancaman toksik dan bahaya tuala wanita yang ada di pasaran pada masa kini, sila klik link di bawah ini:

http://suterautama.com/lifecode/Dalam_diam_2.html3 Jenis Bio Sanitary Pad untuk Wanita Masa Kini

Tuala Wanita Kapas Lembut Pantiliners

Kelebihan:
1) Menyerap buangan dengan efektif, rasa bersih dan sentiasa segar.
2) Rasa selesa dan lembut semasa tempod haid tidak aktif

Tuala Wanita Untuk Kegunaan Harian, Permukaan Kapas Lembut

Kelebihan:
1) Diperkayakan dengan gel untuk penyerapan berdalir yang lebih kuat dan penyimpanan.
2) Rekaan unik bagi mengelakkan kebocoran tepi lekok panjang, untuk penegahan kebocoran yang efektif, selamat dan dipercayai.


Tuala Wanita Untuk Kegunaan Malam, Permukaan Kapas Lembut

Kelebihan:
1) Diperkayakan dengan gel untuk penyerapan berdalir yang lebih kuat dan penyimpanan.
2) Rekaan punngung yang lebih panjang dan luas, rekaan unik berbentuk kapas bahagian belakang dan tepi bagi pencegahan kebocoran yang efektif serta penyediaan secukupnya alas tutup, selamat dan dipercayai.Rekabentuk Bio Sanitary Pad


Ramuan Utama dan Kelebihannya

1) Mai Fang Stone (Talcum)

-Menghilangkan bau, membasmi kuman dan mencegah jangkitan kuman2) Peppermint (Menthae Herb)

- Membuang angin perut, mengurangkan kepanasan, mencegah kegatalan, menahan sakit dan mengurangkan rasa tidak keselesaan ketika haid. Sentiasa berasa selesa dan dingin.

3) Ming Fang (Alumen)

-
Menyingkirkan toksik, mencegah jangkitan kuman, mencegah kegatalan, membuang angin perut, menghentikan darah, menyingkirkan darah beku dalam rahim.
4) Bing Pian (Borneol)

- mengurangkan kesakitan dan tekanan ketika haid, mengurangkan kesakitan otot dan sendi, membantu menyingkirkan darah beku, mencegah pembiakan kuman.


5) Kuai Mu You (Agrilariae lignum)

-Mencegah penyakit kulit, membantu peredaran darah dan melegakan kesakitan bahagian dan belakang. Kuai Mu You mengandungi Phytoncide yang membantu menstabilkan emosi.Perbandingan antara Tuala Wanita Biasa & Bio PadTestimoni / Maklum Balas


1) Fang Set Fang, 50 tahun, Sarawak
( Jangkitan Kuman )


Saya mempunyai sist (cyst) di bahagian rahim. Selepas mengambil ubat doktor, sist tersebut pecah dan mengeluarkan banyak darah serta cairan. Pemeriksaan puan perlu dijalankan setiap 2 bulan, tetapi setiap kali pun disahkan dijangkiti kuman dan perlu memakan ubat antibiotik. Selepas saya menggunakan FC Bio Sanitary Pad, masalah tersebut telah diselesaikan, rahim sudah bebas daripada jangkitan kuman dan saya tidak perlu memakan ubat antibiotik lagi!


2) Aminah Shariff , 49 Tahun, Selangor
( Masalah Senggugut )


Setelah menggunakan FC Bio Sanitary Pad, masalah senggugut saya telah semakin menghilang dan tidak berasa sakit lagi ketika haid. Kini, saya berasa sungguh berkeyakinan.
3)
Hjh. Subardini Bt. Hj. Nawawi, 49 Tahun, Sarawak
( Haid Tidak Menentu )


Haid saya datang 2 bulan sekali dan tidak lancar.
Setelah menggunakan FC Bio Sanitary Pad, haid pada hari pertama dan kedua mengalir dengan lancar. Saya memakai FC pantiliner bermula pada hari ketiga haid sehingga hari kelima haid berhenti. Kitaran haid saya sudah menjadi teratur. Saya sangat berpuas hati, terima kasih Avail!
4)
Noor Adilah Bt. Che Mat, 37 Tahun, Putrajaya
( Masalah Keputihan dan Kegatalan )


Masalah keputihan dan berbau telah hilang selepas saya menggunakan FC Bio Sanitary Pad. Masalah kegatalan yang sering saya alami juga telah hilang. Kini, saya tidak perlu risau akan masalah haid lagi. Terima kasih kepada Avail kerana memperkenalkan tuala wanita yang begitu hebat!5) Salasiah Bt.Abdul Mutalib, 46 Tahun, Selangor
( Sakit Pinggang dan Belakang Ketika Haid )


Saya sentiasa berasa sakit pinggang dan belakang ketika haid. Masalah ini amat menganggu emosi saya.Tetapi setelah saya diperkenalkan dengan FC Bio Sanitary Pad, semua masalah tersebut telah hilang pada bulan ketiga. Saya akan meneruskan penggunaan FC Bio Sanitary Pad demi kesihatan dan kebahagian rumahtangga saya.


Sumber maklumat: www.availbeauty.com

No comments:

Post a Comment

The Dangers of Normal Pads&Pantyliner. Its contains the toxic DIOXIN!! Save Yourself!!